Venäläinen Seinäjoki

Suomalaisena on helppo tiedostaa, että Moskovan ja Pietarin suurkaupunkien lisäksi Venäjällä on huonojen teiden riivaamaa maaseutua ja Siperiaa. Moskovassa ja Pietarissa asuu venäläisistä kuitenkin vain joka kymmenes ja maaseudullakin vain joka neljäs. Tutkan alle jäävät usein vähemmän kiinnostavat ympäristöt, joissa valtaosa kuuluisista tavallisista ihmisistä asuu. Keitä ja missä nämä ihmiset sitten ovat?

Stalin vs. Putin?

Stalin vs. Putin?

Venäläinen Levada-tutkimuslaitos julkaisi aiemmin tänä vuonna uusimmat tulokset seurantatutkimuksesta, jota on tehty vuodesta 1989 lähtien. Kyselyssä 1600 vastaajaa pyydetään nimeämään 10 maailmanhistoriaan kaikkina aikoina eniten vaikuttanutta henkilöä. Tiedotusvälineet uutisoivat tuloksia otsikoiden Stalinin olevan Putinia suositumpi. Mutta mitä itse asiassa venäläiset vastasivat – ja mitä heiltä kysyttiin?

Uusia ja uudistuneita johtajia

Uusia ja uudistuneita johtajia

Venäläiset ovat kovia keskustelemaan ja spekuloimaan. Yksi asia, josta ei kuitenkaan juuri spekulaatiota saa aikaiseksi on se, kenestä tulee maan seuraava presidentti. Vaikka presidentti Putin selkeästi mielellään yllättää nimityksillään ja toimillaan, on vaikea nähdä tilannetta, jossa hän ei astuisi neljännen kerran ehdolle ja tulisi neljännen kerran valituksi. Venäjäksi sanotaan ”родина зовёт” eli isänmaa kutsuu ja silloin on mentävä.